Verificarea foselor septice prin testul vopselei.

Testul vopselei pentru fosele septice implica introducerea pe tevile de scurgere a unei vopsele fluorescente speciale ce are rolul de indicator de culoare pentru a va semnala daca exista infiltratii de apa în afara casei. Aveti grija sa trageti apa înainte de a turna substanta fluorescenta pentru ca în cazul în care exista o defectiune serioasa, este posibil ca apa din toaleta sa se reverse, provocând mizerie cu atât mai mult cu cât culoarea fluorescenta pateaza.
Daca apa menajera se întoarce în casa, veti observa acea culoare fluorescenta în vasul de toaleta sau în chiuveta. De asemenea, daca exista vreo defectiune la nivelul fosei septice , si deci vreo infiltratie în sol, veti observa pe pamânt sau în locuri în care balteste apa, aceeasi culoare fluorescenta. Acesta este rezultatul unei fose septice care nu functioneaza corect. Asadar, este foarte posibil sa se fi depus pe fundul fosei septice o cantitate excesiva de mâl rezultat din sedimentarea reziduurilor solide ce nu au putut fi descompuse de catre bacteriile din interiorul fosei septice (cum ar înalbitori, substante uleioase, etc.). Acest lucru permite unei fose septice sa se umple în mod excesiv cu apa menajera, ajungând fie sa cedeze prin fisurare sau crapare, fie pur si simplu sa dea pe dinafara. Testul vopselei va permite deci sa verificati daca exista vreo problema atât la nivelul unei fose septice cât si la nivelul altei componente a sistemului septic, cum ar fi tevile de scurgere. Orice defectiune va fi semnalata prin pete de culoare fluorescente la nivelul solului.

Atentie însa, testul vopselei este doar o metoda de a va asigura de existenta unor probleme legate de fosa septica sau de alta componenta a sistemului septic si nu înlocuieste necesitatea unei inspectii complete.
Dupa ce a fost efectuat testul vopselei, daca fosa septica nu a fost curatata recent, este recomandat sa se faca si acest lucru.

Înainte de a cumpara o casa prevazuta cu o fosa septica si sistem de absorbtie a apei reziduale procesate, este important sa aflati informatii pretioase despre fosa septica pentru a sti cum sa o întretineti. Este recomandat sa chemati un specialist pentru a deschide, inspecta si eventual, pentru a curata fosa septica, mai ales în cazul sistemelor septice mai vechi. In cazul în care efectuati o curatare, rugati specialistul sa va descrie fosa septica cu date cum ar fi tipul, marimea si starea ei precum si a componentelor sale pentru a putea actiona în consecinta la timp.
Este foarte important ca fosa septica sa fie golita si curatata dupa efectuarea testului vopselei. In caz contrar, rezultatele testului vor fi irelevante.

Un comentariu:

  1. pentru fose septice ieftine recomandam http://www.foseptice.ro am cumparat de la ei acum 1 luna .. am sunat joi pentru produs .. vineri am platit avansul sambata deja imi foloseam baia ...

    super baieti tineti tot asa

    RăspundețiȘtergere