Fosa septica poate trata cu succes un timp îndelungat apa reziduala din gospodaria dumneavoastra, protejând mediul în acelasi timp, daca este construita si întretinuta în mod corespunzator. O fosa septica deficitara poate contamina pânza freatica, sursa de apa potabila.
Iata deci patru sfaturi pentru o fosa septica ecologica:
1. Verificati periodic sistemul septic si curatati fosa atunci când este nevoie
Pentru a evita depunerea unui strat compact de materiale reziduale în fosa septica, aceasta trebuie curatata periodic. Astfel, fosa septica trebuie inspectata de catre un profesionist. Sunt patru lucruri care determina frecventa curatarii unei fose septice: numarul de oameni din gospodarie, debitul de apa reziduala produsa, volumul materialelor solide din apa si marimea fosei septice. Unii producatori de aditivi care ajuta la descompunerea materialelor depuse pe fundul fosei septice sustin ca folosirea acestora este suficienta; curatarea fosei nemaifiind necesara. Totusi, exista produsi chimici cum ar fi înalbitorii, care se descompun într-un timp îndelungat, permitându-le astfel sa se sedimenteze pe fundul acelei fose septice.
2. Folositi apa în mod eficient
Cu cât o gospodarie foloseste mai putina apa, cu atât debitul de apa care ajunge în sistemul septic, si deci, în fosa septica, este mai scazut, reducându-se astfel riscul aparitiei problemelor.
De asemenea, verificati periodic robinetii pentru posibile scurgeri care irosesc un volum important de apa astfel.
3. Aveti grija ce aruncati în chiuvete si toalete pentru ca poate avea un mare impact asupra eficientei acelei fose septice
Ce nu trebuie sa aruncati? Ata dentara, produse de igiena feminina, scutece, betisoare de urechi, mucuri de tigara, zat, prosoape de hârtie si alte produse folosite în baie sau bucatarie care pot înfunda tevile, producând stricaciuni la nivelul fosei septice. Tot la categoria ce nu trebuie sa aruncam se înscriu si produsele chimice, uleiul, pesticidele sau vopseaua, care pot destabiliza echilibrul bacteriilor din fosa septica.
4. Aveti grija de câmpul de drenare
Sanatatea fosei septice influenteaza în mod direct câmpul de drenare. Pentru ca acesta sa faca fata în mod eficient scurgerilor, iata ce puteti face:
Plantati doar iarba peste si în jurul sistemului septic. Radacinile copacilor ar putea distruge tevile.
Nu parcati masina pe niciuna din partile sistemului septic (fosa septica, tevi de drenare).
Nu lasati apa de ploaie de la stresini sau alte surse de apa sa ajunga pe câmpul de drenare pentru ca nu va putea face fata excesului de apa.
Daca veti urma acesti patru pasi simpli, va veti bucura de o fosa septica ecologica care va functiona în mod eficient.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu