Fosele septice din fibra de sticla

Fosele septice sunt utilizate pentru a curata si trata partial apa menajera. O fosa septica este un recipient impermeabil ce se îngroapa în pamânt, având rolul de a separa reziduurile solide si crusta de substanta lichida.
De obicei, fosele septice sunt fabricate din fibra de sticla, polietilena sau ciment. Inainte, era folosit ca material la fabricarea lor si lemn sau fier. Totusi, fibra de sticla este mult mai practica pentru ca fosa septica devine mult mai usoara si deci usor de transportat, fiind ideala pentru locurile în care camioanele cu ciment nu pot ajunge. De asemenea, daca fosa septica din fibra de sticla este bine captusita cu un strat gros de smoala, aceasta va fi mult mai durabila decât o fosa septica din ciment. Acest lucru este posibil pentru ca stratul gros de smoala nu poate fi usor degradat sau deteriorat de gazele produse în urma procesului de descompunere a reziduurilor.
Asadar, daca va aflati într-o zona inaccesibila pentru camioanele cu ciment, cum puteti gasi cea mai potrivita fosa septica din fibra de sticla ?

Marimea potrivita
Pentru a lua cea mai buna decizie în legatura cu marimea fosei septice potrivita nevoilor dumneavoastra, primul lucru pe care trebuie sa îl faceti este sa verificati care sunt legile locale în vigoare legate de aceasta chestiune. In al doilea rând, aveti în vedere numarul bailor din casa dumneavoastra. In mod normal, o fosa septica de aproximativ 4000 de litri va functiona eficient pentru o casa cu doua dormitoare. Pentru case cu trei sau patru dormitoare, va fi suficienta o fosa septica de aproximativ 5500 litri.

Unul sau doua compartimente?
Sunt doua tipuri de fose septice ecologice, în functie de numarul de compartimente pe care îl au: unul sau doua. Fosele septice cu doua camere sunt mai recomandate pentru ca permit o sedimentare mai eficienta a reziduurilor solide.

Sa cumpar sau nu o casa cu fosa septica?
Cel mai bine este sa chemati un profesionist în fose septice ecologice care sa va ajute sa aflati daca imobilul pe care intentionati sa îl achizitionati are sau nu o fosa septica si daca da, sa va ajute si sa calculati daca acea fosa septica va face fata nevoilor dumneavoastra.

Verificarea durabilitatii
Aveti grija la garantia fosei septice din fibra de sticla pe care doriti sa o achizitionati. Cele mai bune sunt, evident, cele care va garanteaza o „durata de viata” a fosei septice de 50 de ani. De asemenea, puteti folosi materiale aditionale care prelungesc durabilitatea fosei septice, speciale pentru fibra de sticla.